Summertown Project, Oxford

Overview

The brief for this project was to completely re-order the rear of the property to provide an open-plan living space and kitchen with a contemporary style on the ground floor and by removing a chimney stack create more space in the first floor areas to the rear and form a Master bedroom suite with dressing room and walk-in shower room.

The key to cresting the sense of space was to remove all the internal ground floor masonry structures and replace them with a steel frame which combined with side and rear extensions with planar glass rooflights and a fully folding glass screen wall to the rear has created a much more light and open space with direct flow into the garden.

  • Client Private
  • Services Architectural Design
  • Project Ground floor Extension and Re-ordering

Contact Us

Before you get in touch, be sure to have a read about how we work. We also have a FAQ section for common questions around projects and working with an architect.

If you want to discuss using one of our services, then please get in touch by completing the form below, or call us on 01451 839 003 or 07515 497 978. We look forward to hearing from you.